Att vara au pair i Frankrike.

Man slår sig ned på sitt rum en fredag kväll efter en middag som tar slut vid tio. Man har magen full av vin, ost, bröd, och vad annat för gott man har ätit. Man är trött efter en dag av adjö:n till en 6-åring och en 3-åring och deras mamma, städning av barns rum och badrum samt lekande glada och gråtande ledsna 2år, 3år och 9månader gamla barn. Tack och lov har man siestan på 2 timmar efter lunch då man kan ligga vid poolen, ta en promenad, läsa, ringa hem till Sverige eller faktiskt; ta en siesta.
Man jobbar hela dagen och hela veckan, med några välförtjänta avbrott, med fem (framöver tre) ibland hemskt jobbiga och ibland fantastiskt fina barn, man bor mitt i smeten av en stor familj och alla motsägelser det kan innebära, man blir frustrerad över att man inte kan språket och över att man måste ta massa olika direktiv från olika personer. Samtidigt får man spendera fem veckor i den soligaste platsen i Frankrike, man bor mitt i smeten av en stor familj där alla är väldigt trevliga och roliga, man får uppleva en fantastisk resa och erfarenhet på många olika nivåer.
Det har sina up's and down's helt enkelt, att vara au pair i Frankrike.
 
 
 

Man behöver inte veta vart man ska, man behöver bara veta att man ska komma dit.

Hej igen bloggen! Hoppas du har haft det bra medan jag har varit lite AFK. Peace&Love var väldigt mycket och avslutades bästa tänkbart med en födelsedag och Rihanna. Direkt när jag kom hem var det dags för släktkalas och trots sömnbrist och att jag var helt slut höll jag ut och det var självklart lika trevligt som vanligt! Fick perfekta presenter, inte minst en iPhone hihihih.

Nu har jag invigt krogen här i Stockholm också med en barrunda igår med Linnea, Lisa och Jonny. Vi var på Sjätte Tunnan, Hellströms, något ställe jag inte minns namnet på och avslutade på After där vi träffade två andra västerortskillar. Donken vid tre, nattbuss hem och kakätande, Big bang theory-tittande och sovande hemma hos Lisa vid sex.

Idag har jag inte gjort mycket mer än att sola och svettas på balkongen, och just nu kollar jag på Morden i Midsommer. Stannade hemma från taconight hos Sandra för att kurera min hals inför de kommande dagarna av galenskaper!

Vi hörs kanske snart igen, heido!

 
 
Peace&Love

RSS 2.0