Att vara au pair i Frankrike.

Man slår sig ned på sitt rum en fredag kväll efter en middag som tar slut vid tio. Man har magen full av vin, ost, bröd, och vad annat för gott man har ätit. Man är trött efter en dag av adjö:n till en 6-åring och en 3-åring och deras mamma, städning av barns rum och badrum samt lekande glada och gråtande ledsna 2år, 3år och 9månader gamla barn. Tack och lov har man siestan på 2 timmar efter lunch då man kan ligga vid poolen, ta en promenad, läsa, ringa hem till Sverige eller faktiskt; ta en siesta.
Man jobbar hela dagen och hela veckan, med några välförtjänta avbrott, med fem (framöver tre) ibland hemskt jobbiga och ibland fantastiskt fina barn, man bor mitt i smeten av en stor familj och alla motsägelser det kan innebära, man blir frustrerad över att man inte kan språket och över att man måste ta massa olika direktiv från olika personer. Samtidigt får man spendera fem veckor i den soligaste platsen i Frankrike, man bor mitt i smeten av en stor familj där alla är väldigt trevliga och roliga, man får uppleva en fantastisk resa och erfarenhet på många olika nivåer.
Det har sina up's and down's helt enkelt, att vara au pair i Frankrike.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Astrid

Min lilla kotte! Jag saknar dig och hoppas att du har det brabrabra! Om jag var ledig skulle jag inte tveka att åka ner och hälsa på dig, dricka vin med dig och hjälpa dig ragga upp servitörer :) Men vi får kanske spara det till en annan gång istället!

2012-07-28 @ 07:00:45
URL: http://svederus.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0